Látnivalók

 

Villányi pincesor

 

 A vendégháztól 50 méterre elhelyezkedő alsó és felső pincesor apró cseréptetős pincéivel borkóstolási, étkezési, szórakozási lehetőséget biztosít a betérő vendégeknek.

 
 
 

 

Templom-hegyi kilátó

 
A kilátó közkedvelt kirándulási célpont. A  régi kőfejtő belsejében egy tanösvény halad keresztül, melynek végén a sziklafalon felkapaszkodva is eljuthatunk a kilátóhoz. A többszintes faépítményből festői kilátás nyílik a településre és a környező dombokra, falvakra.
  
 
 

 

Szőlőhegy kis pinceházakkal

 A sétát kedvelőknek nagyszerű lehetőség nyílik a szőlőhegy lankáin szétszórtan elhelyezkedő autentikus pinceházak között sétálgatva a táj szépségében gyönyörködni.

A Jammertal-dűlőben található kis családi pincénk, melybe ellátogatva a hagyományos borkészítés alapjaiba tekinthetnek be az érdeklődők.
 
 
 

 

Szársomlyó hegy és Szoborpark

 Villány  a 442 méter magas, védetté nyilvánított Szársomlyó hegy lábánál fekszik, melyet a monda ördögszántásnak is nevez. Számos védett növény- és állatfaj található itt.

A hegy Villány felőli végén, a korábbi bányateknőben kapott helyet az a szabadtéri kiállítás, melyet az itt bányászott kőzetekből faragott különleges szobrok alkotnak. A Szoborpark már a nemrégiben átadott kerékpárúton is megközelíthető.
 
 
 
 

 

Játszótér

 A kisgyerekes családok felkereshetik a villányi Rendezvényteret valamint a szomszéd település, Villánykövesd fa játékokkal gazdagon kialakított játszóterét. A Fülemüle erdő pedig minden évszakban kiváló lehetőség az erdei kirándulásokhoz.

 
 
 
 

 

Horgásztavak: Márok, Palkonya

A horgászatot kedvelők a szomszédos falvak horgászvizein pecázhatnak.
   
  

 

Siklós

Siklós nevezetességei közé tartozik a vár, melyet felújított formájában újra megtekinthetnek. Az 1500-as években épült Malkocs bej dzsámi is várja az ide látogató túristákat.
 
 

 

Harkány

Harkányfürdő gyógyító vize a természet ajándéka! Európában egyedülálló és méltán híres Harkányi Gyógy- és Strandfürdő immáron 200 éves múltra tekint vissza. A fürdő várja a családosokat, a felfrissülni és gyógyulni vágyókat!
 
 
 

 

További látnivalók a környéken:

Villányi Római katolikus-, Görögkeleti szerb-, és Református templom. Palkonyai és villánykövesdi többszintes pincesor. Konrád ház Kisjakabfalva - német nemzetiségi tájház.